Mesteróvodák kategória bejegyzései

A Cigándi hagyományőrző munkacsoport beszámolója a 2020/21-es nevelési évről

Ebben a nevelési évben is a Hagyományőrző Pedagógiai Programunkban meghatározott feladatokat szem előtt tartva készítettük el tervezésünket.

Az éves terv, tematikus terv és heti tevékenységeink megtervezésénél évszakokra lebontva építettük be a hagyományainkat. A gyermekek életkorához igazodva, életkori sajátosságait figyelembe véve, játékosan igyekeztünk átadni településünk hagyományait. A Cigándi hagyományőrző munkacsoport beszámolója a 2020/21-es nevelési évről Tovább a cikkhez »

A Bimbó utcai Mesteróvoda beszámolója 2020-21. tanév

Ebben a tanévben 72 fő kisgyerek járt óvodánk három, vegyeséletkorú csoportjába. A személyi feltételek adva voltak, 6 fő óvodapedagógus, 3 fő dajka és 1 fő pedagógiaiasszisztens látta el a gyerekek nevelését és gondozását. Ez a tanév a változások éve volt. Egy óvodapedagógus és egy dajka néni nyugdíjba vonult, pedagógiaiasszisztensünknek kisbabája született, egy óvodapedagógusunk pedig újból megkezdte a munkát a lejárt gyermekgondozási szabadság után. A személyi változásokat az óvodán belül tudtuk megszervezni, ami nem nehezítette a csoportok munkáját. A Bimbó utcai Mesteróvoda beszámolója 2020-21. tanév Tovább a cikkhez »

A TATAI FÜRDŐ UTCAI NÉPHAGYOMÁNYŐRZŐ ÓVODA ÉVES BESZÁMOLÓJA 2020-2021.

2020-2021-es nevelési évben ezeket a néphagyományőrző eseményeket sikerült munkaközösségünknek megvalósítani

Szeptemberben a vírushelyzet lehetővé tette, hogy óvodánk teljes nyitva tartással fogadja a gyermekeket, illetve megtarthattuk nevelőtestületünk tanévkezdő értekezletét. Az értekezlet alkalmával tájékoztatást adtam a korábban megbeszélt munkatervünkről. A munkaterv tartalmazta az óvodában megtartandó jeles ünnepeket, a csoportokban tartandó jeles napokat, szokásőrző tevékenységeket, a jeles ünnepek vezetőit, felelőseit. A munkaterv elfogadásra került. Szóbeli megállapodás született arról is, ha a vírushelyzet változna, milyen változtatásokat léptetünk életbe. A munkatervet nyilvánossá tettük, és minden érdekelt hozzáférést kapott. A TATAI FÜRDŐ UTCAI NÉPHAGYOMÁNYŐRZŐ ÓVODA ÉVES BESZÁMOLÓJA 2020-2021. Tovább a cikkhez »

Néphagyományőrző Mester Óvoda Beszámoló Gödöllői Kikelet Óvoda 2020- 2021. év

Pedagógiai programunk, a Néphagyományőrző Pedagógiai Program az ”Óvodai Nevelés Országos Alapprogramja” szellemében fogalmazza meg a nevelési célokat, feladatokat. Elkötelezettséget vállal az óvodai nevelés értékei és időtálló hagyományai mellett. A népi kultúra azon elemeit építjük be, amelyek igazodnak a gyermekek életkori-, fejlődési sajátosságaihoz és mindennapi életüket gazdagítják. Néphagyományőrző Mester Óvoda Beszámoló Gödöllői Kikelet Óvoda 2020- 2021. év Tovább a cikkhez »

Püspökmajori Néphagyományőrző Mesteróvoda beszámolója 2020./2021. tanév

Az elmúlt év tapasztalatai alapján az idei nevelési évben csoportjaink a mesét hívták segítségül, méghozzá a gyógyító erejét. Boldizsár Ildikó így vélekedik erről:

„Igazi elődeimnek az archaikus kultúra mesemondóit tartom, azokat a férfiakat és nőket, akik minden nap meséltek valamit a törzs tagjainak. Ez csodálatos hatással volt rájuk! Mindenki tudta a dolgát, és ha elakadt, a következő napi mese tovább lendítette az úton.” Püspökmajori Néphagyományőrző Mesteróvoda beszámolója 2020./2021. tanév Tovább a cikkhez »

Gödöllői Kikelet Óvoda 2019- 20 évi beszámoló

Pedagógiai programunk, a Néphagyományőrző Pedagógiai Program az ”Óvodai Nevelés Országos Alapprogramja” szellemében fogalmazza meg a nevelési célokat, feladatokat. Elkötelezettséget vállal az óvodai nevelés értékei és időtálló hagyományai mellett. A népi kultúra azon elemeit építjük be, amelyek igazodnak a gyermekek életkori-, fejlődési sajátosságaihoz és mindennapi életüket gazdagítják. Gödöllői Kikelet Óvoda 2019- 20 évi beszámoló Tovább a cikkhez »

Püspökmajori Néphagyományőrző Mesteróvoda beszámolója 2019./2020. tanév

Eseményekkel teli, változásokat magában foglaló nevelési évet zártunk.

Az öt vegyes életkorú csoportunkba 121 kisgyermek járt az idei nevelési évben. Személyi állományunk két új dajka fogadásával változott, tíz óvodapedagógus, két pedagógus asszisztens, öt dajka látta el a nevelési és gondozási feladatokat. Püspökmajori Néphagyományőrző Mesteróvoda beszámolója 2019./2020. tanév Tovább a cikkhez »

A TATAI FÜRDŐ UTCAI NÉPHAGYOMÁNYŐRZŐ MESTER ÓVODA ÉVES BESZÁMOLÓJA 2019-2020

2019-2020 tanévben ezeket a Néphagyományőrző eseményeket sikerült megvalósítani.

Szent Mihály havának elején nevelőtestületünk megtartotta tanévkezdő értekezleteit, melyen közösen határoztuk meg a tanév feladatait. Kijelöltük óvoda szinten megtartandó, jeles napok felelőseit, irányt mutattunk a lebonyolításhoz. Meghatároztuk a csoportokban tartandó jeles napokat, szokásőrző tevékenységeket. Mindezeket a munkatervben rögzítettük, melyet minden érdekelt számára hozzáférhetővé tettünk, ill. a fenntartónk felé is továbbítottunk. Az összefoglaló a munkaterv alapján készült. A TATAI FÜRDŐ UTCAI NÉPHAGYOMÁNYŐRZŐ MESTER ÓVODA ÉVES BESZÁMOLÓJA 2019-2020 Tovább a cikkhez »