gomba fejlec

Táblaavatás Gombán!

<< 2016/17-es tanév beszámolója

Szép napra virradt a Gombai Gólyafészek Óvoda 2016. június 11. reggelén. Nevelőtestületünk hőn áhított álma vált valóra, amikor a Néphagyományőrző Óvodapedagógusok Egyesülete által 2015-ben kiírt pályázaton az óvodánk elnyerte a „Néphagyományőrző Mester Óvoda” címet. Az egyesület Tavaszi találkozóján 2016 április 22-én Edelényben adták át a címhez tartozó oklevelet és a névadó táblát. A fából faragott táblát ünnepélyes keretek között a Szentendrei Óvónők Néphagyományt Éltető Közössége avatta fel ezen a szép napon. Az ünnepségen beszédet mondott Tóthné Szegedi Judit intézményvezető, Lehota Vilmos Gomba község polgármestere és Szigethy Miklósné Ildikó a NOE ügyvezető elnöke. A rendezvényt színesítette az óvodánkba járó gyermekek gólyás népi játékokból összeállított játékfűzése, illetve a Gombai Rozmaring Hagyományőrző Egyesület alsós gyermekekből álló, mini néptánc csoportjának tánca, akik egykor szintén ebbe az óvodába jártak.

A tábla felavatási ceremóniája után a vendégek megtekinthették óvodánkat, körbe járhatták a csoportszobákat, folyosókat illetve az udvarunkat. Nagy örömünkre szolgált, hogy mi is tudtunk újat mutatni számukra, a rengetek kérdésekből és fényképezésekből ítélve, de sajnos, mint mindig az idő tényező közbe szólt és emiatt nem tudtunk mindent elmélyülten megbeszélni.

Vendégeinket nem engedhettük további útjukra éhesen, a dadus nénik jóvoltából az óvodai kemencében sült krumplis pogácsával, valamint szendvicsekkel, hidegtállal és a fűszer kertünkből frissen szedett mentából készített teával frissíthették fel magukat. Búcsúzásuk előtt a tornaszobánkban gyűltünk össze, ahol Nelli és Ildikó kedves szavai mellett a SZÓNÉK tagjai saját kezűleg készített ajándékaikat adták át. Miután kikísértük vendéginket nevelőtestületünk tagjai a kapuból integettek a távozók után. Bízunk benne, hogy máskor is vendégül láthatjuk őket és más óvodapedagógusokat, akik elhívatottságot éreznek néphagyományaink éltetésében, függetlenül attól, hogy tagjai vagy nem tagjai az Egyesületnek.