inárcs

Szakmai kirándulás Inárcson

A Gödöllői Kikelet Óvoda közössége évek óta szervezi úgy a nyári szakmai kirándulásait, hogy a pihenés és kikapcsolódás mellett szakmai tapasztalatokat is gyűjthessen.

Ezért minden évben egy egyesületi óvodát látogatunk meg, ahol kötetlen formában ismerkedünk, tapasztalatot cserélünk, erősítjük, személyesebbé tesszük az egyesületen belüli kapcsolatainkat.

Az elmúlt években meglátogatott óvodák:
2012. Szentendrei Bimbó utcai Óvoda
2013.Bujáki Cseperedő Óvoda
2014. Gombai Gólyafészek Óvoda, Csopaki Mandulavirág Óvoda
2015. Vámosgyörki Tulipán Óvoda
2016. Tatai Fürdő Utcai Óvoda
2017. Inárcsi Boglárka Óvoda

Az idei évben Inárcson jártunk. Az Inárcsiak 1998-ban jártak Gödöllőn, ahol Faustné Erika néni vezetése alatt kaptak betekintést a Hagyományőrző Program gyakorlati megvalósításába. Ennek hatására adaptálták a programot, és azóta is töretlen lelkesedéssel élik meg a mindennapokban. Ezért is gondoltuk, hogy ebben az évben következő állomásunk Inárcs legyen.

A reggeli érkezés után örömmel fogadtak minket a 2016. szeptemberében átadott új építésű épületben, melynek megtekintése után a két régebbi épületet is meglátogattuk. Az eddigi évek mindennapjait mutatták be összeállításukban. Megismerkedhettünk a kollégákkal, az új épület adta lehetőségekkel és az óvónő és gyermek hiányból fakadó nehézségeikkel. A gyerekek bemutatták számunkra kis játékcsokrukat. A sok kötetlen beszélgetés közelebb hozott minket egymáshoz, erősítette kapcsolatunkat.

A nyári időszakban igyekszünk feltöltődni, megújulni az új év kezdéséhez. Ehhez nyújt segítséget ez a kirándulás, mely segít új oldalról szemlélni önmagunkat, mindennapi munkánkat. Ötleteket ad, bátorít és segít a problémák közös megoldásában, hogy egymást segítve, támogatva haladjunk tovább az elkezdett úton. A megélt élmény mindig csak gazdagabbá tesz minket.

Fodor Csilla
Gödöllői Kikelet Óvoda vezetője