nephagyomanyőrző mesteróvoda tábla

Táblaavatás Gödöllőn

<< 2016/17-es tanév beszámolója

A Gödöllői Kikelet Óvoda nevelőtestülete 2016. április 22-én, Edelényben vehette át a „Néphagyományőrző Mester Óvoda” címet a Néphagyományőrző Óvodapedagógusok Egyesületének XVIII. találkozóján. Nagyon büszkék vagyunk, hiszen ez az elismerés elődeinknek és jelenlegi testületünknek is szól. Az óvodában, a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazítva, a mindennapokba beépítve igyekszünk közösen megélni velük és a családokkal a hagyományainkat. Így bízunk benne, hogy a siker öröme is közös, hiszen e cím mindannyiunk számára elismerés.

A tábla avatására 2016. szeptember 29-én,délután a Mihály napi vásári forgatagunkon került sor. Erre a délutánra szorgos kezek, lelkes szülők és még ügyesebb gyerekek mellett izgatott óvónők készültek. A meghívottak között régi dolgozóink, városunk intézményeinek vezetői mellett egyesületünk elnöksége és városunk vezetői is jelen voltak. Igyekeztünk olyan vásári hangulatot varázsolni az óvodába e korai őszi napon, melyen minden kicsi és nagy jól érezhette magát.

A tábla avató Dr. Gémesi György Gödöllő Város Polgármesterének beszédével kezdődött. Majd Egyesületünk elnöke, Szigethy Miklósné köszöntötte óvodánkat és osztotta meg velünk gondolatait, mely jó érzéssel töltötte el kollektívánkat. A tábla felavatása után, a délután további részében vásári népi gyermekjátékot, óvónői népi énekeket, néptáncot láthattak a vendégek. Majd a táncházi hangulat mellett elkezdődött a sokszínű vásári forgatag: vásári portékák, finomságok mellett népi játékokkal játszhattak a gyerekek és mesejátékot tekinthettek meg az érdeklődők.  A délután minden percében gyermekzsivaj, jóízű kacagás, vásári hangzavar zengte be óvodánk udvarát és környékét. A program kifulladásig tartott. Reméljük, hogy mindenki élményekkel gazdagodva, portékákkal megpakolva térhetett haza.

Számunkra egy csodásan sikerült délután mellett valami újnak az érzését is jelentette: mintha e tábla nemcsak elismerése lenne hosszú évek munkájának, hanem lehetősége is, hogy van mit megmutatnunk másoknak, átadni tapasztalatainkat a hozzánk fordulóknak és együtt haladni olyan úton, melyen közösen könnyebb. Hiszen mindannyiunk célja, hogy a hozzánk járó gyermekek lelkiekben, élményekben gazdagodjanak, épüljenek, hiszen ők a jövő reménységei. Az a feladatuk, hogy megfeleljünk ennek az elvárásnak.

Fodor Csilla
Gödöllői Kikelet Óvoda óvodavezetője

 


” A gyökerek persze nem látszanak, de tudod, azok tartják a fát.”
( görög költő)