nephagyomanyorzo-ovodasok-jateka

HÍREK VERESEGYHÁZRÓL

Veresegyházon ismét megrendezésre került a KÉZ A KÉZBEN ÓVODA ŐSZI EMLÉKNAPOK rendezvénysorozata.

Az idei évben az Emléknapok megnyitója és hagyományos kiállítása, a Gyermekligeti Óvodában volt, ahol Harcos Györgyné óvodavezető a hat Tagóvoda dolgozói, gyermekei nevében köszöntötte a megjelenteket.

Pásztor Béla polgármester a megnyitójában elismerését fejezte ki a többéves nemes kezdeményezés és a hagyományokhoz hű nevelőmunka méltatásával. A gyermekek természetes szüreti játéka, a szüretelés vidám hangulatát idézte elő.

Az Emléknapokat kísérő Hagyományőrző és természetes anyagok felhasználásával készült kiállítás 2016. október 1-október 15-ig megtekinthető a Gyermekligeti Óvodában. A kiállítás anyagát zömmel a természetes anyagokból, termésekből készített játékeszközök „uralják” (igazolva az óvónői és gyermeki kreatívitást), amelyek az erdei és vízi világot varázsolják elénk. Természetesen a szüreteléshez kapcsolódó elemek is megjelennek.

A kiállítás is tükrözi, hogy az óvoda testülete elkötelezett a népi kultúra értékeinek továbbadása iránt. Ezt sugározza a gyermekek játéka, a csoportszobák berendezése, a jeles napok formálódó új kapcsolattartási formái (szülőkkel, iskolával, hagyományőrző együttesekkel…)

A hírt tolmácsolta egy leendő egyesületi tagunk, Babinkáné Kossuth Éva óvodapedagógus, munkaközösség-vezető nyomán:

Faust Dezsőné
Veresegyház, 2016.október 07.