Kaláris 2016. szeptember

Szigethy Miklósné elnöki köszöntője

Királyi pálczát hogy kezébe vévé:
Keresztény Hitet terjeszteni kezdé.
A’ pogányságot Országból ki-űz, és ki-rekeszté.
Sok Templomokat, és Püspökségeket,
Magyar Országban fundála…”
(Szent István-himnusz 1651-ből, részlet)

Augusztus 20. állami ünnepünk, ezen a napon ünnepeljük a magyar keresztény állam megalapítását és ezeréves folytonosságát.

„Szent Istváni szellemiség itt van velünk, csak éreznünk kell. Ez nem megy könnyen, küzdeni kell érte. Mindenkinek megvan a felelőssége, legfőképpen a fiataloknak. Vigyék át a múlt üzenetét, melynek talapzatát Szent István vetette meg.”

Dr. Hóvári Jánosnak, a MANK főigazgatójának ünnepi beszédéből vett idézettel szeretnélek köszönteni Benneteket nyár végén, az új tanév kezdete előtt.

Az előző Kalárisban még felhívásokat, jelentkezéseket, információkat olvashattunk. E szám olvasása közben már jó érzéssel emlékezhetünk vissza Edelényre, ahol szeretettel fogadtak mindnyájunkat és büszkén mutatták meg városukat, környéküket és az óvodát. A kitöltött értékelőlapokból is azt a visszaigazolást kaptuk, hogy a találkozó sikeres volt. A tatai óvoda közösségével együtt utazhattunk Székelyföldre, ahol a „mese bűvöletében” töltöttük a szakmai találkozót. Gombára látogattunk a SZÓNÉK tagjaival, hogy együtt ünnepeljük a „Mesteróvoda” táblájuk avatását. Tapasztalatainkat, jövőbeli elképzeléseinket megbeszéltük a júniusi elnökségi gyűlésen. Mindezekről olvashattok a most megjelenő Kalárisban.

Megérkeztek a „Mesteróvodai” beszámolók, melyek a honlapon teljes terjedelmükben elolvashatók.

Dr. Hóvári János fenti gondolataira utalva szeretném megerősíteni azt a fontos küldetést, hogy a múlt üzenetét át kell adnunk a ma gyermekének. Az előttünk álló tanév feladatának ezért azt kívánom, hogy vállaljuk felelősségteljesen a ránk bízott ügyet. Érdemes, mert az idei ünnepi beszédet a SZÓNÉK nagyon sok tagja megilletődve hallgatta. 25 éve folyó néphagyomány-éltető „missziónkat” a város vezetése Pro Urbe díjjal jutalmazta. Köszönjük Papp Kornéliának, hogy létrehozta, és irányítja közösségünket.

A most kezdődő, 2016/17-es tanévhez minden egyesületi tagnak örömteli munkát kívánok. Készüljünk október 14-re, a Teréz napi találkozóra, Szentendrére. A jelentkezéssel kapcsolatos információkat külön e-mailben küldjük el Mindnyájatoknak.

Az egyesület ügyvezetése nevében, Szigethy Ildikó

Tartalom:

  1. Kivonat az elnökség júniusi megbeszéléséről
  2. Aktualitások, hírek
  3. Mellékletek
  1. Kivonat az elnökség 2016. június 20 – i tanácskozásáról.
  2. Az Egyesület tavaszi találkozójának értékelése
  3. Az Egyesület 2016/17. évi munkatervének megbeszélése
  4. Az Egyesület Teréz napi találkozójának programtervezete
  5. Az Egyesület honlapjának bemutatása